Celebrada ahir a la seu de la institució insular. FOTO: Consell d'Eivissa.

FONT: CONSELL D'EIVISSA, 13 FEBRER 2020

El Consell d'Eivissa ha acollit aquest matí per primera vegada una reunió de feina entre el govern de la institució i el comitè executiu de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (Pimeef). A la trobada han assistit, a més del president Vicent Marí, els vicepresidents Mariano Juan i Javier Torres i els directors insulars Juan Miguel Costa (Turisme), Nahiara Cardona (Intrusisme) i Irene Torres (Comerç) per tractar diferents problemàtiques i demandes del sector empresarial eivissenc.

Un dels temes tractats ha estat el funcionament de la recent creada Oficina de Lluita Contra l'Intrusisme, que té vocació de coordinar i unificar esforços en matèria d'inspecció i instrucció de Turisme, Transport i les Tanques Publicitàries, així com l'estat de les obres de la nova planta de triatge que s'està construint a l'abocador de Ca na Putxa. En aquest sentit el Consell Insular ha explicat als empresaris que s'està negociant que el Govern balear assumeixi el seu compromís de finançar una part del cost de la mateixa per tal de reduir l'afectació que suposarà l'entrada en funcionament d'aquesta nova infraestructura en el rebut del fems.

D'altra banda, els empresaris han demanat al Consell Insular informació sobre l'Escola d'Hoteleria prevista a Sa Coma. Des del Consell s'ha reiterat la voluntat de portar endavant aquest projecte per tal de millorar la formació dels professionals del sector turístic a l'illa d'Eivissa. En aquest sentit, la màxima institució insular continua amb la tramitació del projecte i ha informat que avui mateix s'ha fet una obertura dels sobres administratius d'un total de 7 empreses que han licitat per la seva execució. El president ha reiterat la voluntat de que sigui el Govern qui es faci càrrec del finançament íntegre de l'obra, com ha fet a les altres illes i no perjudicar així als ciutadans d'Eivissa. Tot i això, ha garantit que el projecte serà una realitat aquesta legislatura.

Altres temes tractats a la reunió han estat la petició dels empresaris per al reclamar des del Consell un Règim Especial per a Balears que serveixi com instrument real que ajudi a pal·liar els efectes i sobre costos derivats de la insularitat i la necessitat de regular urbanísticament els sols aptes per a la instal·lació de polígons industrials.

Consell i Pimeef han acordat establir un calendari de reunions sectorials per a analitzar amb més profunditat els problemes de cada sector i fer un seguiment de les mesures implantades en cada cas per part de la institució.

Contacto

PIMEEF EIVISSA

Avda. España 18-20 1º
07800 Eivissa
Tel. 971302911

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

PIME FORMENTERA

Avda. de Isidor Macabich, 2-1º
07860 Sant Francesc Xavier - Formentera
Tel. 971322520

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

INFORMACIÓN DE COOKIES: Las cookies son archivos que se pueden descargar en su equipo a través de las páginas web. Son herramientas que tienen un papel esencial para la prestación de numerosos servicios de la sociedad de la información. Entre otros, permiten a una página web almacenar y recuperar información sobre los hábitos de navegación de un usuario o de su equipo y, dependiendo de la información obtenida, se pueden utilizar para reconocer al usuario y mejorar el servicio ofrecido. Mas información