Reunió al Consell d'Eivissa entre les patronals PIMEEF i Caeb i el Conseller de Fons Europeus del Govern Balear, Miquel Company. FOTO: CAIB.

FONT: NOUDIARI, 19 JULIOL 2022

El conseller balear de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, s’ha reunit aquest dimarts a Eivissa amb els representants de les patronals de les pimes a les Pitiüses i ha anunciat que el Govern dedicarà personal en exclusiva per assessorar les pimes en l’enfocament i orientació dels projectes que aspiren a rebre ajudes públiques de fons europeus. El reforç coincideix amb la publicació de 27 noves convocatòries d’ajudes Next Generation UE per al segon semestre de l’any, amb un import de 243 milions d’euros.

A la reunió han assistit el director de l’Oficina d’Inversions Estratègiques (OIE), Joan Carrió; el vicepresident de CAEB (Confederació d’Associacions Empresarials de Balears), José Antonio Rosselló i la secretària general de Pimeef (Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera), Maria Àngels Marí.

Company ha explicat que el programa de mesures per a pimes inclou també la web http://www.caib.es/sites/oie/ca/empreses/ amb convocatòries d’ajudes dirigides específicament a empreses. Les dades s’actualitzen cada dia i permet un seguiment constant dels ajuts, així com fer recerques personalitzades en funció del tipus de finançament, l’àmbit i, fins i tot, per paraules clau.

El personal de l’Oficina d’Inversions Estratègiques (OIE) ajudarà les pimes en l’enfocament i orientació de projectes, la valoració de possibles fonts de finançament dels projectes i el seu encaix específic dintre de les convocatòries del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), la dinamització de les pimes per aconseguir la seva màxima implicació en els projectes estratègics, la coordinació amb la Xarxa de Serveis Públics Empresarials i els Agents de Desenvolupament Local com a canal de difusió de la informació i de detecció d’iniciatives a escala local, segons han detallat des de l’Executiu balear en una nota de premsa al respecte. A més, s’oferiran línies d’ajudes per a la redacció i concreció de projectes.

“Ens trobam davant un moment clau, sense precedents, per a les pimes de les Illes Balears. Incrementam la possibilitat del seu accés als fons europeus amb gairebé el 60% de les convocatòries dirigides a pimes com a destinatari final”, ha declarat Company durant la seua visita a la pitiüsa major.

«El Pla d’Inversions Estratègiques i els projectes són elements vius que es nodreixen de les aportacions. Per tant, el procés participatiu continua vigent, igual que la possibilitat d’incorporar projectes nous a través de la finestreta habilitada per a tal efecte en la web de l’OIE», ha afegit el conseller.

El percentatge de Formentera, per damunt del seu pes poblacional

Segons les darreres dades de fons MRR territorialitzats, a dia 30 de juny, a les Pitiüses s’han assignat 15 milions d’euros, dels quals 12,7 pertanyen a Eivissa i 2,3, a Formentera. Aquestes dades representen un 15% a Eivissa dels fons territorialitzats, i un 2,7% a Formentera, percentatge per damunt del seu pes poblacional.

“Oferim un servei personalitzat que cobreixi les necessitats de les pimes, que atengui, informi i establesqui diàleg i assessorament perquè els fons europeus puguin arribar al més aviat possible”, ha explicat Joan Carrió.

D’altra banda, el conseller ha presentat un calendari de previsions de convocatòries d’ajudes MRR, moltes d’elles exclusives per a pimes i d’altres que les beneficien de forma indirecta. “Bona part dels fons destinats a empreses requereixen percentatges de cofinançament, amb el qual se cerca que la inversió pública serveixi de palanca de la inversió privada, perquè les empreses amb menor múscul es puguin beneficiar dels fons”, afegeix el comunicat.

“Avançam cap a una economia més digital, productiva i generadora de valor afegit que se sumarà a l’objectiu del Govern de transformar el model econòmic de les Illes Balears”, ha conclòs Company.

Contacto

PIMEEF EIVISSA

Avda. España 18-20 1º
07800 Eivissa
Tel. 971302911

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

PIME FORMENTERA

Avda. de Isidor Macabich, 2-1º
07860 Sant Francesc Xavier - Formentera
Tel. 971322520

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

INFORMACIÓN DE COOKIES: Las cookies son archivos que se pueden descargar en su equipo a través de las páginas web. Son herramientas que tienen un papel esencial para la prestación de numerosos servicios de la sociedad de la información. Entre otros, permiten a una página web almacenar y recuperar información sobre los hábitos de navegación de un usuario o de su equipo y, dependiendo de la información obtenida, se pueden utilizar para reconocer al usuario y mejorar el servicio ofrecido. Mas información